Левски и Арда се изправят един срещу друг в бараж

...


Левски и Арда се изправят един срещу друг в бараж
Коментари Харесай

Левски и Арда гонят последния влак за Европа



Левски и Арда се изправят един против различен в бараж за присъединяване в Лигата на конференциите. Двубоят на стадион " Георги Аспарухов " е от 19:00 часа и ще бъде управителен от Радослав Гидженов.



Датата на мача породи доста полемики, защото на два пъти беше сменяна. Първоначално от БФС оповестиха, че срещата ще се организира в неделя, а след това я изместиха с ден по-рано. Това провокира недоволството на " сините ", които играха в сряда и щяха да имат единствено два дни за отмора. От футболната ни централа се съобразиха с настояването на столичния клуб и взеха решение дуелът да остане за неделя.


 Левски излезе с остра позиция против БФС Левски излезе с остра позиция против БФС
От Арда обаче не бяха по никакъв начин удовлетворени от това решение, защото договорите на част от футболистите от състава изтичат в събота (10 юни). Има огромна възможност въпреки всичко те да вземат присъединяване в срещата с Левски. Става дума за Ласана Н`Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако. Кърджалийци оповестиха, че ще подадат тъжба във ФИФА против избраната дата на баража.


 Арда подава тъжба във ФИФА поради смяната на датата на баража с Левски Арда подава тъжба във ФИФА поради смяната на датата на баража с Левски
Отборът на Елин Топузаков влиза в мача в серия от две следващи загуби - от Лудогорец (2:3) и от ЦСКА - София (0:2). Именно тези неверни стъпки лишиха " сините " от третото място и непосредствено присъединяване в евротурнирите, защото приключиха на 3 точки от ЦСКА 1948.



Арда се показа по страховит метод в плейофната фаза и навакса изоставането си от Славия. Тимът, воден от Александър Тунчев, записа едно тъждество и четири победи, с които измести точно " белите " от седмата позиция. 



Това е четвърти бараж за Левски, а досега столичани са безгрешни в борбите за Европа. В рамките на постоянния сезон " сините " реализираха два триумфа над днешния си противник и ще създадат всичко допустимо да затвърдят превъзходството си над тима от Кърджали.


 Левски до момента е решителен в баражите си за Европа Левски до момента е решителен в баражите си за Европа
Наставникът на домакините няма да може да разчита на трайно контузените Билал Бари и Хосе Кордоба, както и на санкции Ноа Сонко Сундберг. Най-вероятно Роналдо, който получи контузия преди мача с ЦСКА - София, също ще остане отвън сметките на Топузаков.



Арда ще бъде без полузащитника Деян Лозев, който натрупа картони и би трябвало да изтърпи наказване от един дуел.
27  Левски - Арда
ЛЕВСКИ - АРДА

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ:

АРДА:

НАЧАЛО: 19:00 часа
СЪДИЯ: Радослав Гидженов
СТАДИОН: " Георги Аспарухов ", София

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР